facebook twitter youtube rss 2

A la xarxa

Logo de la coalició PSM-IV


Segeix-nos al FacebookBlogosfera PSMVisitants

Enllaços

Blogs del PSM
- Biel Barceló
- Francesc Morell
- Joan Francesc Canyelles
- PSM de Palma
- PSM Llucmajor
- PSM Pollença
- PSM Sóller
Blogs inquers
- Andreu Caballero
- Antoni Alorda
- Antoni Rodríguez
Entitats
- Blogosfera PSM
- IncaCultura.cat
Mitjans de comunicació
- Diari d'Inca
- Es Marger

El PSM demana a l'Ajuntament d'Inca que s'incloguin els camins públics en l'inventari de béns municipals

psminca | 20 Desembre, 2010 13:03

Els nacionalistes volen posar en valor els camins públics com a atractiu de lleure i del turisme de qualitat

El PSM ha presentat una moció per tal d'instar l'equip de govern municipal a incloure els camins públics en l'inventari de béns municipals. Antoni Rodríguez, portaveu del PSM a l'Ajuntament d'Inca, explica que "des de fa gairebé vint-i-cinc anys, els camins municipals han de figurar en l’inventari de béns; això no obstant, l’Ajuntament d’Inca encara no ho ha fet. Des del PSM consideram que  la creixent conflictivitat sobre la titularitat dels camins recomana el compliment d’aquest mandat legal per clarificar situacions jurídiques i preservar la titularitat pública dels camins i, en definitiva, el seu ús públic".
 
Antoni Rodríguez recorda que "la inclusió en l'inventari dels camins suposa una prova forta de titularitat; no debades, una certificació de l’inventari es títol suficient per inscriure en el registre de la propietat i la jurisprudència li atorga un gran valor en els plets. És per això que resulta imprescindible que l'Ajuntament faci l'inventari dels camins de titularitat municipal".

Així mateix, els nacionalistes d'Inca proposen a l'equip de govern municipal que sotmeti  a un tràmit d’informació pública la relació de camins amb les dades escaients per a una perfecta identificació dels terrenys públics. En aquest sentit, Antoni Rodríguez explica que "el dret local no exigeix la informació pública per aprovar l’inventari, però l’abast de la inclusió de tots els camins públics recomana obrir un tràmit d’informació sobre les dades que identifiquin plenament els terrenys públics". El PSM també sol·licita a l'Ajuntament d'Inca que, en cas que fos necessari, exerciti les accions administratives per delimitar el camí, investigar-ne la propietat o recuperar d’ofici la possessió i l’ús públic.

Antoni Rodríguez considera que "s'ha de posar en valor els camins públics com a atractiu de lleure i del turisme de qualitat. Les experiències existents a Mallorca i altres països de l’entorn europeu així ho demostren. La recuperació dels camins és una tasca fonamental per a afavorir un contacte respectuós amb el medi natural i amb el nostre ric patrimoni etnològic i cultural".

Categoria: Grup Municipal. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

Amb suport per a Gravatars