facebook twitter youtube rss 2

A la xarxa

Logo de la coalició PSM-IV


Segeix-nos al FacebookBlogosfera PSMVisitants

Enllaços

Blogs del PSM
- Biel Barceló
- Francesc Morell
- Joan Francesc Canyelles
- PSM de Palma
- PSM Llucmajor
- PSM Pollença
- PSM Sóller
Blogs inquers
- Andreu Caballero
- Antoni Alorda
- Antoni Rodríguez
Entitats
- Blogosfera PSM
- IncaCultura.cat
Mitjans de comunicació
- Diari d'Inca
- Es Marger

Xisca Vives, explicà els comerciants d’Inca l’esborrany de la nova llei de comerç

psminca | 05 Febrer, 2009 09:36

La consellera de Comerç, Indústria i Energia, Francesca Vives, va explicar als comerciants d’Inca la situació en que es troba la nova llei de comerç, que s’hagut de refer degut a l’entrada en vigor, dia 29 de desembre d’enguany, de la Directiva Europea de Serveis. La consellera Vives va estar acompanyada del director general de Comerç, Pere Trias. Tot dos explicaren els principals trets de la nova normativa autonòmica en matèria de comerç, que estableix, per exemple, que un gran establiment comercial només podrà ubicar-se al sòl urbà consolidat .

2

Una de les qüestions que varen recordar tant la consellera Vives com el director general Trias va ser l’aixecament de la moratòria que actualment existeix per a l’obertura de grans establiments comercials, una vegada entri en vigor la nova llei. Pere Trias va insistir que amb la nova normativa de comerç se regula la instal·lació d’aquests tipus de locals, “però ja no estarà prohibit”.

Francesca Vives va recordar que la necessitat de transposar la directiva europea al marc normatiu estatal, i per tant, autonòmic, ha provocat la modificacions de diferents lleis, entre d’elles la de comerç, que ha sofert canvis en més del 50% del seu articulat. Aquesta nova llei es troba en fase d’esborrany i a l’espera de ser aprovada pel Consell de Govern, per poder passar al Parlament. Les previsions són pugui ser aprovada abans que acabi l’actual període de sessions.

L’objectiu principal de la nova llei és ordenar el sector del comerç d’acord a les directrius que marca la eurodirectiva, que liberalitza molts d’aspectes relacionats amb la instal·lació de grans establiments comercials, però també deixa oberta la possibilitat que se estableixin límits en base a altres paràmetres diferents als que fins ara es feien servir, bàsicament econòmics.

La consellera Francesca Vives va destacar que el seu departament treballà perquè la transposició es fes amb plenes garanties de futur per al model de comerç pel que s’aposta, urbà i de proximitat, el que ha quedat reflectit a l’articulat de la llei. També s’han introduït una sèrie de novetats, que fan referència a requisits per atorgar o aconseguir una autorització, les passes que s’han de seguir, etc.

Els comerciants es mostraren preocupats per la possibilitat que s’estableixin grans establiments comercials a la comarca, ja que a partir de l’entrada en vigor de la llei ja no hi estaran prohibits.

Categoria: El PSM al Govern. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

Amb suport per a Gravatars