facebook twitter youtube rss 2

A la xarxa

Logo de la coalició PSM-IV


Segeix-nos al FacebookBlogosfera PSMVisitants

Enllaços

Blogs del PSM
- Biel Barceló
- Francesc Morell
- Joan Francesc Canyelles
- PSM de Palma
- PSM Llucmajor
- PSM Pollença
- PSM Sóller
Blogs inquers
- Andreu Caballero
- Antoni Alorda
- Antoni Rodríguez
Entitats
- Blogosfera PSM
- IncaCultura.cat
Mitjans de comunicació
- Diari d'Inca
- Es Marger

Comunitats líquides... En liquidació?

psminca | 25 Agost, 2009 13:09 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

* Article d'Antoni Alorda publicat avui a Última Hora.

Els fets de Son Gotleu, el Palma-Arena, la crisi econòmica i social, Spanair, i tantes coses, són signes inquietants, contundents, del procés de liquació de la idea de comunitat, segons la tesi baumaniana en voga.

El món, el nostre món, segueix fet de nacions (Mira), però les nacions ja no són, ni seran, el que han estat per a l’Estat modern. La batalla de Son Gotleu ni és una anècdota ni un fenomen local. Tampoc l’Estat-nació és dipositari del Poder (sobirania en deien). La globalització ha canviat el terreny de joc, tot i que seguim embolcallats en una primera capa d’actuacions i conceptes nacionals/estatals; i, a Occident, relativament protegits pel paradigma socialdemòcrata de l’Estat del benestar. En tot cas, l’exacerbació de l’egocentrisme ha provocat sotracs considerables en les ideologies basades en projectes col·lectius, l’esquerra i el nacionalisme.

 (Segueix)

Categoria Articles d'opinió. Comentaris: (1). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent